אור בזויות משודרת ברדיו הבינתחומי. לאור בזויות בפייסבוק
קובארי – "בריון"
אחרי אלבום הבכורה המצוין "דת בית אלוהים אהבה", חוזרת אביגיל קובארי ולהקתה עם אלבום שני – שממשיך את הקו הרוקיסטי והכתיבה המשובחת שלה (הופעת השקה לאלבום באזור ביום רביעי). לעומת קודמו, באלבום "פיל שמן" עוסקת קובארי פחות בתהליך החזרה בשאלה שלה ויותר באותם הדברים שלא נאמרים בתוך מערכת יחסים גוססת. ובכל זאת, עברה כירושלמית מזרם הציונות הדתית איכשהו עדיין מרים את ראשו מבעד לסדקים. לריאיון שעשיתי עם קובארי לחצו כאן.
טל פוגל – "רצח אופי"
הקטע הכי בועט באלבומה היפהפה של טל פוגל, "ערימות חלומות" מ-2014 (בתוכנית אני אומר 2013. אז אומר). פוגל, גיטריסטית מעולה, זמרת עדינה והבטחה גדולה מבחינתי לאלבום חדש בשנה הזאת. לריאיון שעשיתי עם טל פוגל לחצו כאן.
Singapore Sling – "Song for the Spirit"
מתוך האלבום בעל השם המרנין "Perversity, Desperation and Death" של הרכב הפוסט-Pאנק הפסיכדלי מרייקוויק, איסלנד. רוק אפל, מדכא, שוגייזי ונוייזי לעיתים קרובות, עם דרייב דורסני שהופך את כל אלה לכייפים למרות כל הדיכי.
The Raveonnets – "Endless Sleeper"
ומאיסלנד חותכים לדנמרק, לדואו הנויז-פופ הרייבונטס שהוציא ב-2014 את Pe'ahi המעולה, וזהו אחד השירים הכי טובים בו. השם הרייבונטס, אגב, מחבר בין שם השיר "Rave On!" של באדי הולי עם להקת הבנות – הרונטס.
Fat White Family – "Whitest Boy on the Beach"
חוויתי התאהבות קשה באלבום "Champagne Holocaust" של הלהקה המופרעת הזאת מלונדון ומאז מחכה לאלבום חדש. זוהי סנונית ראשונה מתוכו.
Eleventh Dream Day – "Vanishing Point"
הרכב אינדי-רוק וותיק ודי אנדרייטד משיקגו, שקיים כבר מאז 1983, ולפני כמה חודשים הוציא את אלבומו ה-13 בחברת התקליטים המעולה Thrill Jockey.
Vexx – "Flattened Scenes"
לא נרגע מהאנרגיות של השיר הזה, שיצא בשנה שעברה באי.פי "Give and Take" של להקת הPאנק הזאת מאולימפיה, וושינגטון.
Yochai Wolf – "Music for the Funeral of Queen Mary (March)"
אלבום חדש-חדש שכולו יצירות של מלחינים נחשבים, שהמפורקות, מכוסחות, מעובדות ומנוסחות מחדש על פי עולמו הפנימי של המוזיקאי (והסקסופוניסט) יוחאי וולף. לחוששים מאוונגרד וצקצוקי יתר, מדובר ביצירות יחסית נגישות, וממגוון רב של סגנונות. הקטע הזה שייך במקור להנרי פרסל – מלחין בארוק בריטי בן המאה ה-17. בנדקמפ.
Markey Funk – "Chapter I. Hide-and-Seek"
הדיג'יי, אספן התקליטים והיוצר הירושלמי המוטרף מארקי פאנק הוציא אלבום חדש, שעוסק כולו בפחד, מתח וחרדה – וכמו שאתם יכולים לנחש, הוא נשמע כמו פסקול לסרט אימה. הייתי אומר אפילו – סרט אימה איטלקי מהסבנטיז. אך כמו בכל דבר שאי פעם נגעו ידיו של מארקי, זה גרובי גם כשזה אפל.
Pressure Drop – "My Friend"
מותח את אווירת הפחד עם אחד הקטעים האהובים עלי של הרכב הדיג'ייז האקלקטי Pressure Drop. זה מתוך אלבום שיצא ב-1997 ומתאר טירוף ופחד מבעד עיניו של חבר שרואה ואינו יכול לעשות דבר:
"My friend is losing his mind \ for fear of going insane"
Baroness – "Chlorine and Wine"
"Purple", שיצא לפני כמה חודשים, מגיע כשנתיים וחצי אחרי תאונת אוטובוס קשה בה נפצעו חברי הלהקה שבעקבותה הפסיקה לתפקד. חלק מהחברים בה אכן עזבו וחלק התאוששו והמשיכו. בארונס נחשבת ללהקת מטאל, על אף שלהגדיר אותה כך יהיה לצמצם אותה בצורה פושעת. מאז אלבומה הראשון מ-2007 היא משלבת אלמנטים של אינדי-רוק, סלאדג' דרומי ואפילו פרוגרסיב לצד חומרים שלגמרי מתאימים להד-בנגינג.
Mastodon – "Blood and Thunder"
הקטע המלכותי שפותח את האלבום "Leviathan" של מסטודון מ-2004. כבר אפשר לקרוא לזה קלאסיקה?
Panopticon – "Autumn Eternal"
בזמן האחרון, החיבור בין בלאק מטאל לשוגייז נשמע לי יותר ויותר הגיוני ואף ומתבקש. מי ששמע קצת Deafheaven בטוח יודע על מה אני מדבר. ובכן, פנאופטיקון הם לא דפהבן, אבל החיבור הזה שריר גם אצלם, אם כי באופן שאני רואה כהרבה יותר רומנטי. לא שזה לא קשוח, אבל בעיניי, טוב, לא יודע – תאזינו לזה ותגידו לי אם איבדתי כל קשר בין רומנטיקה למציאות.
הילה רוח – "דובה גריזלית" (רמיקס של רד אקסס)
חיכיתי לרמיקס הזה. השיר המקורי לקוח מתוך "רופאה במערב", אלבומה של הילה רוח משנה שעברה, והמילים הן כמובן של יונה וולך. אך הדרייב, הביט, הגיטרות כאן הן כולן לגמרי ניב ארזי ודורי סדובניק – הלוא הם רד אקסס. לריאיון שלי עם הצמד לחצו כאן.
אור בזויות משודרת ברדיו הבינתחומי. לאור בזויות בפייסבוק